top of page

Treed in de voetsporen van "Niks te Zien" in Kaapverdië

Updated: Jun 6

In het programma "Niks te zien" neemt de slechtziende host Karl Meesters Belgische muzikanten mee op reis. Hij reist samen met Raymond van het Groenewoud naar Kaapverdië en bezoekt er de muzikale eilanden Sao Vicente en Santo Antao.


In hun reis naar Kaapverdië staan muziek en geluid centraal. De melancholische deuntjes van Morna zangeres Cesaria Evora zijn niet weg te denken in de kleurige stad Mindelo op Sao Vicente. In de bergen van Santo Antao ontdekken ze traditionele muziekstijlen op een eco-boederij en spelen ze muziek met lokale vissers in het kustdorpje Ponta do Sol.


Onze eigen Belgische Lina van lokale reisbureau Cabo Mundo werkte mee aan de lokale productie van de reis. Ze vertelt jou graag waarom deze tropische eilanden het bezoeken waard zijn en maakte speciaal voor het programma een aangepaste rondreis die je onderin kan aanvragen.

Karl-niks-te-zien-kaapverdie
Karl geniet van de aangename winterzon op Kaapverdië - foto van VRT

Niks te zien in Kaapverdië?

Er is niet niks, maar héel veel te zien in Kaapverdië. Je zal versteld staan van de diversiteit van dit muzikale land. Genieten van het goede weer met een Caipirinha cocktail in de hand en van prachtige bergwandelingenen ver weg van de bewoonde wereld. Kaapverdië heeft het allemaal!


Meer dan zon, zee en strand

Kaapverdië is een tropische vakantie bestemmming in opmars. Het West-Afrikaanse land gelegen voor de kust van Senegal staat vooral bekend als zon, zee- en strandvakantie op Sal en Boa Vista. De andere eilanden hebben meer te bieden dan prachtige stranden en worden getypeerd door ruwe vulkanische landschappen, kleurrijke koloniale gebouwen en de mooiste groene wandelvalleien.


Interessante reistijd met een zonnig, droog klimaat

Vanuit België is het maar 6 uur vliegen en is er een tijdsverschil van 2 uur in de winter en 3 uur in de zomer. Regen valt slechts 10 dagen per jaar in de warmste periode tussen augustus en oktober. Dan lopen de temperaturen op tot 32 graden. In de wintermaanden tussen november en maart zakken de dag temperaturen nooit onder 23 graden.


Maak een rondreis op Kaapverdië en ga eilandhoppen

De 9 bewoonde eilanden hebben allemaal diverse landschappen wat Kaapverdië ideaal maakt voor een eiland-hop rondreis. Zo geniet je optimaal van de verschillende karakters van elk eiland! Begin met cultuur en muziek op Sao Vicente, geniet van de bergen op Santo antao en relax op het strand van Sal. Of kies je voor een vulkanische klim naar de top van de vulkaan op Fogo en het traditionele Santiago met een bruisend West-Afrikaans straatleven.


Lina vertelt je graag wat je kan verwachten op de 5 bekendste eilanden :


kaapverdie-map
Eilanden map van Kaapverdië

Sao Vicente : hoofdstad van de carnaval

Spendeer enkele dagen in de gezellige havenstad Mindelo om je meteen onder te dompelen in de Kaapverdische cultuur. Sao Vicente staat in teken van muziek en werd op de kaart gezet door Morna zangeres Cesaria d'Evora. De Portugese overheersing duurde tot 1975 en drukte zijn stempel op de koloniale stad. Ieder jaar rond carnaval is het groot feest en verandert Mindelo in een mini Rio de Janeiro met tropische optochten en Samba muziek. Je kan er ook zwemmen met schildpadden vlak voor de kust en het is de toegangspoort naar het mooiste Kaapverdische eiland Santo Antao.

mindelo-kaapverdie
Het gezellig koloniale centrum van Mindelo op Sao Vicente

Santo Antao : het hiker's paradijs

Een bezoek aan Santo Antao mag niet ontbreken aan je eiland-hop rondreis. Het bergeiland is enkel bereikbaar met de ferry waardoor zijn authenticteit goed bewaard is gebleven. De wandelpaden van de spectaculaire hikes zijn er nog niet platgelopen en je komt er weinig reizigers tegen. Geniet van de vergezichten in de valleien en leer de smaken van het land kennen. Grogue, het vloeibare goud is de Kaapverdische rum en wordt hier gemaakt van suikkerriet. Bananen, koffie en papaya plantages zijn niet weg te denken uit de pittoreske berglandschappen.

santo-antao-cape-verde
Verborgen pareltjes in de bergen van Santo antao

Sal : Helder water en tropische stranden

Sal is het bekendste Kaapverdische vakantie eiland, geliefd bij de strandgangers en kitesurfers. Het gezellige vissersdorp Santa Maria groeide uit tot toeristisch centra vol gezellige barretjes en restaurants met live-muziek en een No-stress eiland sfeer. Hier vind je veel all-inclusive resorts, maar als je kiest voor een lokaal verblijf in Santa Maria geniet je alsnog van het lokale straatleven en de prachtige stranden rond de visserspier. Op eilandtour kan je drijven in de eeuwenoude zoutmijnen Salinas en wandelen in ondiep water tussen baby citroen-haaien.

sal-island-cape-verde
Genieten van een heerlijke strandvakantie op Sal

Fogo : vulkanen, wijn en koffie

Als je ervan droomt om een actieve vulkaan te beklimmen, dan is Fogo een ideale optie. De vulkaan barstte voor het laatst uit in 2014 en de gevolgen ervan zijn nog overal zichtbaar. Het dorpje Cha das Caldeiras ligt in de vulkaankrater en werd grotendeel bedekt door de lavastroom. De zwarte rotsen en overweldigende top van Pico do Fogo op 2829 meter typeren het landschap. Geniet er van lokale koffie en wijn die geproduceerd worden in het vruchtbare, zwarte zand. In het dorp Sao Filipe lijkt de tijd van de kolonies te zijn stil gestaan en geniet je van de meeste prachtige zonsondergangen.

fogo-kaapverdie
Beklim de actieve vulkaan en bereik de 2829 meter op Fogo

Boa Vista : oneindige stranden en woestijn

Het eiland van 1000 en 1 duinen heeft zijn naam Boa Vista, wat mooi uitzicht betekent niet gestolen. Op gebied van stranden is Boa Vista de winnaar van de Kaapverdische archipel. Het uitgestrekte strand van Santa Monica hoort bij de werelds mooisten en is volledig onbebouwd. Geniet hier van een onbezorgde strandvakantie en het Afrikaanse zonnetje. Net als op Sal zijn er vooral all-inclusive resorts, maar als je kiest voor een verblijf in Sal Rei geniet je alsnog van de Kaapverdische cultuur en gezellige beachclubs.

boa-vista-kaapverdie
Ongerepte stranden op Boa Vista
Morabeza staat voor de spontaniteit en de warme, Kaapverdische gastvrijheid. De relaxte manier van leven op de zonnige eilanden.
raymond-niks-te-zien-kaapverdie
Raymond tijdens zijn eiland-hop op Kaapverdië - foto van VRT

Wil jij ook een eiland-hop rondreis op Kaapverdië maken net zoals Karl en Raymond? Neem contact op en ontvang van onze lokale experts een rondreis op maat specifiek gericht op de bezochte plaatsen in het programma. In "Niks te Zien" worden Sao Vicente en Santo Antao bezocht, maar een verblijf op de andere eilanden toevoegen is een goede optie om het land volledig te leren kennen!

92 views0 comments

Kommentare


bottom of page